Pamiętacie pieczoną owsiankę bananową? To jej letnia wersja, jeszcze lepsza! Koniecznie zróbcie rano na śniadanie, nie pożałujecie i będziecie chcieli więcej! Smakuje jak kawałek pysznego ciasta i tak też może być traktowana.
Składniki:
- 250 ml mleka kokosowego,
- 2 jajka,
- 1,5 szklanka górskich płatków owsianych (lub odrobinę mniej, masa ma być zwarta, ale nie zbyt gęsta),
- 1 łyżka miodu,
- 1 szklanka jagód.
Mleko kokosowe, jajka i miód dokładnie wymieszać. Dodawać płatki owsiane partiami, wymieszać. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę, na wierzch wysypać jagody.
Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,
Smacznego!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz