Pieczona owsianka kokosowo - jagodowa

poniedziałek, 25 lipca 2016


Pamiętacie pieczoną owsiankę bananową? To jej letnia wersja, jeszcze lepsza! Koniecznie zróbcie rano na śniadanie, nie pożałujecie i będziecie chcieli więcej! Smakuje jak kawałek pysznego ciasta i tak też może być traktowana.
Składniki:
  • 250 ml mleka kokosowego,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanka górskich płatków owsianych (lub odrobinę mniej, masa ma być zwarta, ale nie zbyt gęsta),
  • 1 łyżka miodu,
  • 1 szklanka jagód.
Mleko kokosowe, jajka i miód dokładnie wymieszać. Dodawać płatki owsiane partiami, wymieszać. Wyłożyć na wyłożoną papierem do pieczenia formę, na wierzch wysypać jagody.

Piec przez 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni,





Smacznego!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz