Lebanese Thanksgiving
-
Lebanese Thanksgiving is a thing! And these are some of the traditional
Lebanese favorites that we’ll enjoy making and sharing…
The post Lebanese Thanksg...
Pumpkin Tiramisu
-
This pumpkin tiramisu recipe is a show-stopping fall dessert! No offense to
pumpkin pie, but it might just steal the spotlight on your Thanksgiving
desser...
What Time is Lunch in the Dominican Republic?
-
[image: “The Dominican Flag”, the national standard lunchtime dish.]
One of the first things that visitors to the Dominican Republic will learn
is that La ...
Pan-banging Peanut Butter Cookies
-
It has been awhile since I have made a peanut butter cookie, and I have
found myself craving them, per usual, at the beginning of September, when
school ...
Ogród Botaniczny w Poznaniu
-
W tym roku więcej ukojenia znajdowałam w ogrodzie niż w kuchni, a moje
serce bije dziś zdecydowanie bardziej na widok drzew niż dań w restauracji.
Można po...
DAILY FOOD DIARY
-
Wybaczcie tę chwilę ciszy. Już kończę dla Was comiesięczne zestawienie
daily food diary. Ci, co śledzą nasze losy na Instagramie, wiedzą że nasze
wojaże ...
Śliwki pod kruszonką
-
Nie było mnie tutaj 2 lata, 3 miesiące i 15 dni. Daje to w sumie 838 dni.
Musiałam sobie przypomnieć jak dodaje się zdjęcia. Blogi zastąpiły szybkie
prze...
Jogurtowy sernik
-
Sernik dla tych, którzy mają ochotę na naprawdę kremowy i luksusowy sernik,
który zupełnie na marginesie jest wegański. Ma delikatnie muślinową
konsystencj...
Milk & Honeycomb Punch
-
I've been a fan of The Hangar 1 Distillery for quite a few years now, and
have always found their products to be wonderful for cocktails and for
sipping...
Kalmary w cieście winnym
-
Kto zjada ostatki, ten piękny i gładki. To już ostatni przepis w ramach
hiszpańskiej serii.
Najlepsze zostawiłam na koniec, złociste kalmary to moje popi...
Prosty piernik ze śliwkami
-
Prosty do przygotowania piernik ze śliwkami, puszyste ale też lekko kleiste
ciasto pod polewą z gorzkiej czekolady, nie zajmie nam więcej niż 15 - 20
minut...
Şükran's Lemon Cake
-
Şükran's Lemon Cake with Butter-Poached Apricots with Walnuts (apricot
recipe in Istanbul and Beyond) On a grey February afternoon we sat on a
sofa in Şükr...
BUŁECZKI Z SEZAMEM
-
Zdarzało mi się już piec malutkie bułeczki drożdżowe z różnymi dodatkami.
Piekę też chleby w maszynie. Ale na pieczenie bułek jeszcze się nie
porywałam. Na...
Julia Child’s Roast Duck with Orange Sauce
-
Caneton à l’orange or Roast Duck with Orange Sauce is a classic dish
famously presented by Julia Child. The recipe comprises roast duck adorned
with fresh ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz