Książki na jesienne smuteczki: Annie Dillard
-
„Są to poranne problemy, wizje, które miewamy, kiedy ostatnia fala snu
wynosi nas na brzeg, na jasne światło i osuszający ciało powiew wiatru.
Pamiętamy uc...
Arrabbiata Sauce
-
Break out the red pepper flakes—we’re making arrabbiata sauce! This spicy
Italian tomato sauce is one of my favorite sauces to serve over pasta. It’s
insa...
Okra Stew
-
Okra stew, or bamia, is a traditional take on the classic Lubieh. In this
stew, use okra in place of…
The post Okra Stew appeared first on Maureen Abood.
Creamy Banana Bread Coffee Cakes
-
[image: banana bread coffee cake with cream cheese filling]
After making my Creamy Jammy Coffee Cakes and then Creamy Pumpkin Streusel
Coffee Cakes, I deci...
DAILY FOOD DIARY
-
Wybaczcie tę chwilę ciszy. Już kończę dla Was comiesięczne zestawienie
daily food diary. Ci, co śledzą nasze losy na Instagramie, wiedzą że nasze
wojaże ...
Śliwki pod kruszonką
-
Nie było mnie tutaj 2 lata, 3 miesiące i 15 dni. Daje to w sumie 838 dni.
Musiałam sobie przypomnieć jak dodaje się zdjęcia. Blogi zastąpiły szybkie
prze...
Jogurtowy sernik
-
Sernik dla tych, którzy mają ochotę na naprawdę kremowy i luksusowy sernik,
który zupełnie na marginesie jest wegański. Ma delikatnie muślinową
konsystencj...
Milk & Honeycomb Punch
-
I've been a fan of The Hangar 1 Distillery for quite a few years now, and
have always found their products to be wonderful for cocktails and for
sipping...
Kalmary w cieście winnym
-
Kto zjada ostatki, ten piękny i gładki. To już ostatni przepis w ramach
hiszpańskiej serii.
Najlepsze zostawiłam na koniec, złociste kalmary to moje popi...
Prosty piernik ze śliwkami
-
Prosty do przygotowania piernik ze śliwkami, puszyste ale też lekko kleiste
ciasto pod polewą z gorzkiej czekolady, nie zajmie nam więcej niż 15 - 20
minut...
Şükran's Lemon Cake
-
Şükran's Lemon Cake with Butter-Poached Apricots with Walnuts (apricot
recipe in Istanbul and Beyond) On a grey February afternoon we sat on a
sofa in Şükr...
BUŁECZKI Z SEZAMEM
-
Zdarzało mi się już piec malutkie bułeczki drożdżowe z różnymi dodatkami.
Piekę też chleby w maszynie. Ale na pieczenie bułek jeszcze się nie
porywałam. Na...
Julia Child’s Roast Duck with Orange Sauce
-
Caneton à l’orange or Roast Duck with Orange Sauce is a classic dish
famously presented by Julia Child. The recipe comprises roast duck adorned
with fresh ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz